Johtuen Iiriksen lääkärikäynneistä sekä odottamattoman uuden hoidokkimme Syksyn kotiuttamisesta en ole kerennyt laittaa päivityksiä Edenin uuden kodin valmistumisesta. Ongelma oli alunperin melamiinista valmistetun terraariotornimme kosteusresistenssi sekä terraarioyksikön mataluus. Terraario ei ole näyttänyt kärsivän mitään kosteusvahinkoja, mutta mielenrauhalleni parempi idea oli sijoittaa brassityttömme Eden lasiseen terraarioon.

Valitsin pohjamateriaaliksi kookoskuidusta valmistetun turpeen, jolla on helppo pitää kosteutta yllä, eikä se homehdu helposti. Turvetta tulemme vaihtamaan useammin, koska neitimme juo ja pissaa paljon, eika pissaa erota helposti tummasta turpeesta. Exo-terran ja Trixien kookosturvepalikka laitetaan likoamaan ämpäriin lämpimään veteen, kunnes siitä tulee n. 30min aikana käyytövalmista turvetta. Ohjeet lukevat pakkauksessa.

IMG_6875.jpg

IMG_6885.jpg

Turve säilyy kosteana ja hyvänä pitkään. Itse säilön turvetta kannellisessa marjastajan sangossa, jonka kateen olen porannut ilmanvaihtoa varten reikiä. 

IMG_6877.jpg

Seuraavaksi vuorossa oli Edenin kalusteiden desinfiointi ja pesu. 

IMG_6886.jpgIMG_6887.jpg

Edenin vanha koti tyhjennettynä ja siivottuna

IMG_6890.jpg

Eden odottelemassa kodin valmistumista

IMG_6908.jpg

Uusi koti! Lämmityslaitteena ExoTerran GloLight 22cm ja 75w intense basking spot jolla päästiin hyvin 24-27C taustalämpöihin 60cm etäisyyteen pohjasta.

IMG_6923.jpg

IMG_6917.jpg

Turve oli Edenin mieleen

P8130850.jpg

Minkälainen koti ja olosuhteet sinun Brassillasi on? Mitä suosittelet? Kommentoi!