Tämän viikon vinkki koskee lemmikkikäärmeidesi tuomien kulujen minimoimista. Käärme on ehkä edullisempi lemmikki kuin esimerkiksi koira tai kissa. Se syö kerran viikkossa tai peräti kerran kolmessa viikkossa riippuen eläimestä ja sen iästä. Useampi käärme kustantaa kuitenkin jo enemmän kuukaudessa ottaen huomioon niiden ruokinnan, terraarioiden siivoamisen ja kunnossapidon. Yleensä käykin niin, että kerran käärmeestä innostunut omistaja hankkii vielä toisen ja kolmannenkin käärmeen ja kustannusten määrä kasvaa. Tässä pari vinkkiä kulujen kurissa pitoon.

1. Tilaa tavarasi tukusta. Yksi kuvan 5kg (n.30L) Chipsi snake pohjamateriaali riittää meillä jo neljän terraarion pohjalle. On imukykyinen ja mahdollistaa käärmeen ruokkimisen terraariossa ilman suolitukosvaaraa. Hintaa tuotteella on n. 12e säkki ja riittää helposti pariksi kuukaudeksi riippuen kuinka usein käärmeesi kodin puhdistat.

IMG_6839.jpg

2. Älä tingi käärmeesi terveydestä. Erikoisdesinfiointiaineet jotka sopivat herkkänahkaisille terraarioeläimille ovat kalliita ja myydään pienissä riittämättömissä pulloissa. Etsi lemmikkieläintukustasi riittoisa, tehokas ja turvallinen desinfiontiaine, kuten kuvan Ark-klens, jota on yhdessä pullossa 250ml. Seos tehdään lisäämällä 10ml viiteen litraan vettä. Itse lisään 1ml ainetta 500ml vettä suihkepulloon.

IMG_6901.jpg 

3. Tilaa riittävästi ruokaa käärmeillesi kerralla. Edelleen suosittelen omaa lemmikkieläintukkuasi, josta voit tehdä tilauksen internetin kautta kätevästi ja joustavasti, jotta ruokaeläimesi tulevat oikeana päivänä perille edelleen kylminä ja jäisinä. Suosittelen myös yksityisen ruokaeläinkasavttajan etsimistä. Yksityisen kasvattajan ruokaeläimet ovat yleensä kaikista edullisimpia ja tuoreimpia. Iso tukkutilaus helpottaa arkea ja useampi tukku tarjoaa pakettialennuksia (esim 50kpl hiirtä -10%).

IMG_6854.jpg

Meidän viljakäärmeet syövät Jumbo-kokoisia hiiriä ja pyton sekä boat syövät eri kokoisia rottia. Mitä vinkkejä sinulla on kulujen minimoimikseksi? Kommentoi!