Kuten moni varmaan tietääkin, käärmeet ja liskot luovat nahkansa oman kasvuprosessinsa aikana, koska niiden kuollut ihosolukko ei hilseile pois kuten meillä ihmisillä. Eden-neidillä on tämä aika juuri käsillä ja se toimiikin hyvänä esimerkkinä, mille käärme näyttää kun se "harmaantuu" ennen takinvaihtoa.

Eden syklin keskivaiheilla

IMG-20160828-WA0006.jpg

Pian Edenin värit kirkastuvat normaaleiksi ja se luo nahkansa, jolloin sen värit palaavat entistä kirkkaammiksi. Nahanluonti vie paljon energiaa, eikä käärmettä ole suositeltavaa ruokkia tai käsitellä luonnin aikana, sillä se on lähes sokea syklin keskivaiheilla.

Eden syklin loppuvaiheilla n. viikko edellisestä kuvasta.

IMG-20160829-WA0000.jpg

Värit ovat edelleen tummat ja silmät hailakan harmaat. Nahanluonti on ihan kulman takana. Onnistuneelle nahanluonnille tärkeitä edellytyksiä useimmilla boidae-suvun käärmeille (boat ja pytonit) on kunnollinen ilman kosteus, varsinkin trooppisimmille lajeille kuten Eden.

Eden ja uusi kaunis nahka

IMG-20160901-WA0000.jpg

Vihdoinkin uusi ja upea kuosi! Sateenkaaren värit korostuvat upeasti uudessa nahassa. Mielestäni Brasilialainen sateenkaari boa on varmaan yksi maailman kauneimpia käärmeitä.

Täydellisesti luotu vanha nahka

IMG-20160901-WA0003.jpg

Vanha nahka. Tarkista aina käärmeen silmät (kuvassa luotuna) ja hännän pää. Linssit voi tarkistaa nahasta. Jos silmien linssejä ei ole luotu, uudet luotavat kerrokset jäävät vanhaan luomattomaan linssiin kiinni kerroksittain. Tuloksena voi olla pysyvästi sokea silmä. Hännäpää puolestaan kerryttää kerroksia, jotka alkavat pursitaa hännänpäätä estäen verenkierron. Tuloksena voi olla kuolio, joka maistuu monelle bakteerille. Bakteerin päästessä verenkiertoon se voi aiheuttaa verenmyrkytyksen ja kuoleman.

Nahanluonti kuluttaa kovasti energiaa! Eden palkittiin pulskalla rotalla hienosta nahanluonnista.

IMG-20160903-WA0008.jpg