Toteutimme viime kesänä avopuolisoni kanssa yhteisen haaveemme ja ostimme ensimmäisen yhteisen kotimme, tilavan rivitaloasunnon muutaman kilometrin päästä vanhasta asunnostamme. Pääsimme kuitenkin vasta nyt syksymmällä muuttopuuhiin. Yläkerran entinen lastenhuone muuttuu meidän käytössämme tavallaan myös lastenhuoneeksi, eli uudeksi käärmyläksi. Muuttamisessa on aina omat kommelluksensa, jotka vievät paljon aikaa. Kuuden käärmeen omistajina mietimme erityisesti, kuinka muutamme omat kasvattimme ja heidän kotinsa uuteen asuntoon. Käärmeiden kotien siivoaminen pohjamateriaalien vaihtoineen ja desinfiointeineen on jo itsessään melkoinen aikasyömäri, joten päätimme puhdistaa kodit viikkoa ennen ja jättää koteihin vain välttämättömimmät asiat, kuten vesikupin, kaksi piilopaikkaa, lämpö/valaistuslaitteet ja sanomalehteä pohjalle, josta Elli erityisesti tykkää. Muutama tunti siinä vierähti, mutta on ainakin pois muuttopäivän aikataulusta. Käärmeiden muutto tapahtuu viimeisenä, jotta ne saadaan tyhjään, lämmitettyyn autoon, jlla ne voidaan siirtää suoraan uuteen kotiin. 

Terraarioiden siivous yksi kerrallaan...

IMG_6932.jpg

 Asukkaat tilapäiseen laatikkoon siivouksen ajaksi

IMG_6927.jpg

Ensin kaikki kalusteet ja kiipeilyoksat pois...

IMG_6954.jpg

Pohjamateriaalin siivoaminen...

IMG_6978.jpg

Desinfiointi...

IMG_6982.jpg

Sanomalehti muuton ajaksi...

IMG_6984.jpg

Piilot paikoilleen...

IMG_6986.jpg

Lasit takaisin...

IMG_6988.jpg

...Ja asukit takaisin kotiin! (Elli sekoaa aina kun se pääsee sanomalehtien alle...)

IMG_6993.jpgIMG_7006.jpgIMG_7018.jpg

Suurin osa tavaroista pakattu...

IMG_7021.jpg

Ja valmista tuli!

IMG_7022.jpg

...Paitsi Edenille joka tarvitsee kosteutta elinympäristöönsä ja Syksy, jonka karanteeni puretaan vihdoin muuton jälkeen. Sitten se pääsee torinin alimpaan kerrokseen. Syksyn kuntoutumisesta tulossa pian lisää! :) 

IMG_7025.jpg

Muutto tapahtuu viikonloppuna. Siihen mennessä myös meidän ihmisasukkien tavarat pitää olla pakattu. Käärmetornia kantamaan tarvitaan ainakin kaksi henkilöä ja käärmeiden kuljetusta koitin kovasti tarjota anoppikokelaan harteille, mutta ei halunnut sitä kunniaa meiltä riistää ;) Nähdään muutto osa 2. parissa!

...lopuksi toki hieman laatuaikaa pienokaisten kanssa.

IMG_7011.jpg