Noniin. Muutimme siis uuteen kotiimme tasan kaksi viikkoa sitten. Uudessa kodissamme on yläkerta, jossa on kaksi huonetta, kylppäri ja sen yhteydessä sauna. Alakerrassa luonnollisesti sijaitsevat olkkari, keittiö ja sen yhteydessä ruokailutila. Päätimme ennen muuttoa, että sijoitamme käärmeet asustelemaan yläkerran toiseen huoneeseen, jossa ne saisivat rauhassa köllötellä, ilman että ihmisten liike ja tömistely niitä häiritsee olohuoneessa. Seurasi ongelmia. Boa-terraariot saatiin kyllä ylös suhteellisen vaivattomasti -lukuunottamatta Edenin lasiterraarion kulman pientä vauriota- mutta kaksi metriä korkea terraariotorni ei mahtunut portaista. Pakkoneuroottisen luonteeni takia kyllästyin katselemaan tornia olohuoneessamme, jonne se jäi odottamaan toista ratkaisua tronin asukkien mahdollisia uusia koteja varten. Sunnuntaipäivä ja vapaapäivä. Mitä tehdä? Päätin että tornin on vain PAKKO mennä yläkertaan, joko väkisin, tai osissa ja väkisin. Alkoi uusi urakka klo 12.00.

Tasojen silikonisaumat puukolla pois ja tasot irti.

IMG_7050.jpg

Käärmeiden lämpölampuissa käytän suojauksena Trixien suojaverkkoja. Verkot on nyprätty kiinni niin pienillä ruuveilla ja pulteilla, ettei hermo olisi riittänyt niiden irroittamiseen ja taas uudelleen kiinnittämiseen. Lämpölamppuina Exoterran kuvut, mutta valaisimina ihan tavallisia 20w spotteja ja 4w ledejä.

IMG_7045.jpg

Kun terratorni oli kannettu pala palalta yläkertaan, oli uusien silkonisaumojen vuoro. Silikoni on akvaariosilikonia, jossa ei ole homesuojausta. Homesuojatut silikonit ovat matelijoille myrkyllisiä, eikä niitä tule käyttää minkään otuksen kodin saumauksissa. Suuri kiitos vielä meidän pumpun basistille ja pitkäaikaiselle hyvälle ystävälleni Miika Ojanperälle, joka joutui kuin taikaiskista töihin kesken kahvittelun. Kahteen mieheen terraariotornin kokoaminen oli suhteellisen vaivatonta.

IMG_7054.jpg

Siivosin edellisenä päivänä pihavarastomme, josta löysin uskomattoman määrän roskaa entisten omistajien jäljiltä. Onni onnettomuudessa, löysin myös iskemättömät laatikot kylpyhuonekaakeleita. Uusi kotimme on huomattavasti kylmempi kuin entinen asuntomme, joten päätin kokeilla kauan sitten ostamiani Dragonin lämpökaapeleita. Löytämäni kaakelit sopivat lämmittelyalustaksi kuin nyrkki silmään.

IMG_7060.jpg

Kaapelit kiinni sähkömiehen teipillä ja kaakelit päälle. Tämä on vain kokeilu, joten en vielä kiinnittänyt kaakeleita silikonilla. Idea myöskin alunperin herppi.net käyttäjä "thudelta".

IMG_7063.jpg'

Kun tasot oli saatu paikalleen, oli annettava hetki aikaa silikonille kuivua. Sillä aikaa desinfioin ja pesin käärmeiden kalusteet uudessa tilavassa kylpyhuneessamme. Ruokaakin piti tehdä, joten lähdin samalla kaalilaatikon kokkaukseen.

IMG_7064.jpg

Vihdoinkin valmis! Käärmehuone alkaa muovautua. Uutena haasteena ovat lämpötilojen optimaaliset asetukset, käärmeiden muuttostressilepo ja tuo kuvassa näkyvä johtohelvetti. Palataan asiaan "muutto osa 3." parissa!

IMG_7070.jpg

Urakka loppui klo 20:20. Mutta on se aina yhtä mukavaa puljata otuksien ja terraarioiden kanssa.