Viimeiset kuvat muutosta! Väliin mahtui paljon kommelluksia ja kokeiluja uuden asuntomme kanssa. Käärmehuone osoittautui viileäksi ja otusten lämmitystä oli tehostettava. Edenin asunnon alle laitettiin tassut, jotka nostavat terraarion irti lattiasta ja alle sai pienen lämpömaton, joka on suunniteltu sademetsässä asuville lajeille. Edenin lämmöt saatiin sille tarvittavaan 24-28 asteeseen. Terraarion kosteusjärjestelyt ovat edelleen koetuksella. Turve toimi hetken aikaa suhteellisen hyvin, mutta Edenin lämpimään piilopaikkaan ilmaantui hometta kunnollisesta ilmastoinnista (koko katto ja 1/3 päädyistä rei`itetty) huolimatta. Nyt sen pohjamateriaali on vaihdettu Chipsi-snakeen, niinkuin muillakin, kunnes löydän paremman vaihtoehdon.

Tilasin kokeeksi eilen kaksi pussia Komodo Tropical Terrainia. Nyt vaan odotellaan sen saapumista. Sillä aikaa Edenin kylmään päähän asetettiin iso laatikko, jossa on kosteaa turvetta ja sammalta (Sphagnum Moss) joka tuntuu pitävän kosteuden hyvin. Neidille tämä kelpasi!

IMG_7027.jpg

Otin myös testiin aikaisemmin mainitsemani Dragonin lämpökaapelit, jotka vuorattiin kahdella kaakelilevyllä. Pumpkinin mielestä idea oli oikein toimiva, varsinkin laattojen väliin kakkaaminen oli erityisen mukavaa. Hygienian nimissä tätäkin ideaa täytyy vielä säätää.

IMG_7094.jpg

Elli oli kaivannut kiipeilypuutaan pitkään. Se ripustettiinkin ensimmäisenä, ettei se vaan unohdu! Koska käärmeet sijaitsevat erillisessä huoneessa, ei neidin joka iltaista kiipeilyä tule todistettua niin usein kuin ennen.

IMG_7095.jpg

Iirikselle vaihdettiin aluksi Repti Barkia terraarioon pohjalle, ettei Chipsi Snaken palaset jäisi sen ikenien taakse, niin kuin aikaisemmin. Neiti ei kuitenkaan välittänyt uudesta kuorikkeesta, joten tilalle oli pakko vaihtaa vanha Chipsi, koska se ei enää mennyt lämmittelemään lämpöpaikkaansa vaan piiloutui piilopaikkansa katolle oksan alle. Repti Bark oli todennäköisesti liian karhea herkkähipiäiselle neidillemme

IMG_7088.jpg

Kaikki käärmeet siirrettiin muutossa viimeisenä omissa laatikoissaan. Teksti laatikoiden kyljessä on esimerkiksi liikenneonnettomuutta varten eläimien pelastusta ohjaamaan. Ehkä vähän liioiteltu, mutta halpa henkivakuutus otuksille.

IMG_7075.jpg

Kuinka jaksaa pelastuskäärmeemme Syksy? Miten käärmeiden ruokinta meillä tapahtuu? Entä mitkä ovat otustemme strategiset mitat? Kaikesta tästä lisää pian!