Useamman käärmeen omistajana olen aina pitänyt ruokintapäiväkirjaa, johon olen merkinnyt ruokaeläimen antopäivän sekä nahanluontipäivän. Halutessaan kannattaa kirjata myös ruokaeläimen koko, käärmeen paino (vaikka kuukausittain) ja milloin käärme on kakannut. Näin pystyt seuraamaan käärmeesi yleistä hyvinvointia ja kasvua. Saat myös osviittaa laihtumisesta, joka voi paljastaa mahdollisen sairastumisen. Käärmeen punnitsemista liian usein kannattaa välttää stressin aiheuttamisen takia. Meillä boat ruokitaan yleensä hieman myös ulostamista silmälläpitäen. Jos on jo esimerkiksi kolmas ruoka menossa eikä kakkaa kuulu, kannattaa antaa käärmeen sulatella vielä ja tarkistaa lämmöt. Meillä pantataan usein myös ennen nahanluontia. Ruokapäiväkirja auttaa myös käärmeiden paastoa tarkastellessa.

Meillä ruokapäiväkirja on nyt yksinkertainen vihko, jossa on jokaiselle käärmeelle oma sarake. 

IMG_6860.jpg