Sairaalassa puhumme aina leikkauspotilaiden kohdalla POP:eista, eli postoperatiivisista päivistä. Postoperatiivinen päivä tarkoittaa leikkauksen jälkeistä päivää, eli esimerkiksi 2:POP on toinen päivä leikkauksen jälkeen. tänään on Myrskyn seitsemäs leikkauksen jälkeinen päivä. Myrsky on lämpökaapelilla lämmitetyssä "sairaalalaatikossa" joka on hämärän suojassa. Poju saa joka päivä antibioottina enrofloksasiinia (Baytril) suun kautta, joka onkin oma operaationsa itsessään.

Haavasidokset otettiin pois 2.POP:pina. Haava näytti siistille ja eritys haavalappuun oli vähäistä. Haava haiskahti hieman kun laittoi nenän sentin päähän haavasta, mutta johtui todennäköisesti haavalapun aiheuttamasta tuulettumisesteestä. Seuraavana päivänä haju oli poissa. Haavaan laitetaan pieni kerros Vetramilia, joka on eläinten haavanhoitoon tarkoitettu antimikrobinen hunajavoide.

Antibiootin antaminen on aina ikävä ja stressaava juttu Myrskylle. Suuhun annettava huima 0,05 millilitraa Baytril pitää huuhdella esim. vedellä tai fysiologisella keittosuolalla, kun se annetaan suoraan ruokatorveen avustetusti letkulla. Käytän kuvassa 16G-kokoista laskimokanyylia ilman neulaa, jolloin taipuisa ja pehmeä muovikanyyli toimii mahdollisimman turvallisena lääkintäletkuna.

Kolmen pisteen otteessa otetaan tukeva ote käärmeen kallon takaosasta ja poskien luista, kurkkuun ei saa kohdistaa painetta, jotta hengitys onnistuu. Tässä tapauksessa kun käärmeellä on haava vartalossaan, on sen oman turvallisuuden vuoksi hyvä että vartaloa on tukemassa toinen henkilö. Apunani ovat olleet avopuolisoni sekä hyvä ystäväni ja myöskin matelijoiden omistaja Joona Tomminen, joka kuvassa avustamassa.

20170425_195555.jpg

Ottamalla koko käden ote, pidetään edelleen ilmatie vapaana puristamatta käärmeen kaulaa.

20170425_195702.jpg

Myrskyn haava näyttää hyvälle. Se ei eritä, punoita tai vaikuta ainakaan ulkoisesti tulehtuneelle. Ihotikit ovat edelleen paikallaan. Kuva 27.4.17

20170426_210916.jpg

Kuva 28.4.17

20170428_164805.jpg

Myrsky ei ole vieläkään syönyt, eikä ihme kun ottaa huomioon stressin, joka liittyy pakkolääkitsemiseen ja vammaan sekä päivittäiseen käsittelyyn. Onneksi Myrsky on selkeästi juonut ja virtsaa tulee hyviä määriä. Myrskyn monen kuukauden kiimapaasto on taanut sen, että energiaa taistella infektioita vastaan ei ole mahdottoman suuria määriä reservissä. Toivomme, ettei jouduta pakkoruokintaan. Onneksi konsultoitava eläinlääkäri on puhelinsoiton päässä.

Myrskyä käy sääliksi. Poju kyyhöttää laatikossaan pimeässä ja mutustaa pikku poskillaan taatusti pahanmakuista antibioottia väkisin joka päivä. Huomenna on tikkien poisto ja eläinlääkärin kontrolli. Poju tietysti päätti aloittaa nahanluonnin ja on nyt syklin keskivaiheilla. Hyvä hetki saada tikit pois.