11.3.2019.

Herään kahdeksalta aamulla talviloman ensimmäisenä päivänä. Huomenna lähtisimme kanarialle kahdeksi viikoksi. Tänään otan kuitenkin suunnaksi Sastamalan (entisen Vammalan) ja lähden hakemaan uutta terraariota meidän Brassi-tytöllemme, Edenille. Matka ei mennyt kuitenkaan ilman mutkia. Ensin pysähdyin suuntaamaan kuskin peilin uusiksi, koska se osoitti minne sattui, sitten pysähdyin vielä uudelleen täyttämään pissapojan, sillä rapainen kevätkeli kahden tunnin moottoritiematkalla ja vajaa pissapoika eivät sovi kovin hyvin yhteen... Mainittakoon myös, että ennen lähtöäni kävin laittamassa myös renkaisiini lisää ilmaa.

Hetken päästä navigaattorini neuvoo minut vihdoin kääntymään määränpäähäni, Jaatsinkadulle. Tapaan The Snakeroomin omistajan omakotitalon pihalta. Olen saapunut Aleksi Forssin kotiin ja edellämainitun matelijatarvike nettikaupan varastolle. Olen tilannut ennakkoon ExoTerran ison vertikaaliterraarion (90 x 45 x 90) ja saamme sen Aleksin kanssa kannettua pieneen Nissan Almeraani. Mukaan lähti myös pari kappaletta isompia piiloja Brassille ja Kuningaspytonillemme. 

Olin utelias Aleksin näyttävästä matelijakokoelmasta ja mieshän vei minut kunnon kierokselle. Yksi huone on omistettu isoille matelijoille. Aleksin Verkkopyton ja massiivinen albino Tiikeripyton olivat huoneen katseenvangitsijat. Samassa tilassa asustelee myös Keltainen Anaconda ja useita liskoja.

20190309_124357.jpg

Komea, mutta äkäinen Verkkopyton tarkkailemassa meitä.

20190309_124944.jpg

Aleksin massiivinen albiino Tiikeripyton. Tämän näkemistä odotin ehkä eniten. 

Naapurihuoneessa Aleksilla on kasvatusräkit, joissa on pääasiassa kuningaspytoneita ja leopardigekkoja. Huoneessa on myös matofarmi liskojen ruoaksi, sekä muita eläimiä, kuten Kuningasboa. Aleksilla on myös oma huone hänen papukaijoilleen, joilla on runsaasti omaa tilaa.

20190309_131058.jpg

Yksi Aleksin leopardigekoista. Pakko myöntää, että yhdeksän harrastusvuoteni aikana käsittelin kyseistä liskoa vasta nyt ensimmäistä kertaa. Hauskoja pikku otuksia.

Yläkerrassa Aleksilta löytyi lisää eläimiä. Harjasgekkopariskunnan lisäksi portaiden yläpäässä asuu Anneli-kilpikonna, jolla myös on oma aitaus.

20190309_131315.jpg

Anneli paistattelemassa päivää.

Sovimme jo uudesta vierailusta kesän puolella jos vain lomalla kerkeämme poikkeamaan Aleksin luona. Eläimiä oli niin paljon, ettei tätä kirjoittaessa enää muista mitä kaikkea asunnosta löytyi. Oli aika kääntää nokka kohti Porvoota ja valmistautua puuduttavaan ajomatkaan Tampereen moottoritietä pitikin. Joka kerta matka sitä pitkin tuntuu vaan pidemmälle ja pidemmälle. Aleksin luona olisi helposti vierähtänyt koko päivä eläimiä ihmetellessä ja kuunnellessa miehen selostuksia otuksista, mutta pakkaaminen etelän reissua varten odotti kotona.

20190309_163743.jpg

Massiivinen ExoTerra perillä ehjänä.