IMG_6814.jpg

Neljä viidestä käärmeestämme asuu terraariotornissa, joka on tehty Ikean vaatekaappirungosta (kiitokset herppi.netin thudelle ideasta! Oli niin komea, että piti itsekin koittaa). Käärmetornia remontoidaan jatkuvasti, kun lämmityslaitteita uusitaan ja kalusteita vaihdetaan siivouksien yhteydessä. Nytkin torniin on tulossa runsaasti muutoksia, kun oma muuttomme lähestyy syksyä kohti. 

Kattohuoneistossa asuu nyt neljä vuotias kivihiilen värinen (Charcoal) viljakäärmekoiras (Pantherophis guttatus) Myrsky, joka tuli parin kuukauden ikäisenä "pelastusostoksena" koska kasvattaja oli todennut sen hännässä selkärangan epämuodostuman, jonka takia Myrskyä ei olisi voitu käyttää uusien poikueiden tekoon. Eläinlääkäri kuitenkin totesi ettei sen selässä ole mitään vikaa ja käärme voi hyvin.

Myrsky

IMG_6800.jpg

Seuraavassa kerroksessa asuu ensimmäinen oma käärmeeni, Elli. Elli on viisi vuotias viljakäärmenaaras (Normal, het. anery), joka oli vain kuukauden ikäinen muuttaessaan minun luokseni uuteen tyhjään asuntooni opiskelujeni alettua 2011. Ellin kanssa on opeteltu jännityksessä kaikki aloittelijan asiat kuten ruokkiminen, käsittely jne.

Elli

IMG_6798.jpg

Kolmannessa kerroksessa asustelee kuningaspyton (Python regius) neiti Pumpkin (Normal het. Piebald). Pumpkin tuli nirsona syömärinä perheeseemme pienenä noin kuukauden ikäisenä matosena. Nyt tytölle maistuu joka kerta iso rotta ja on katraamme paksuin käärme. Nyt ikää tytöllä on kaksi vuotta.

Pumpkin odottelemassa nahanluontia.IMG_6804.jpg

Pohjakerroksessa asustelee eksoottinen neitimme Eden. Eden on Brasilialainen sateenkaariboa (Epicrates cenchria chencria) naaras (Normal) ja tarvitsee trooppisen kostean ilmaston. Tästä syystä Eden muuttaa pian parempaan lasiseen terraarioon. Eden on kolme vuotias ja on ostettu noin kahden vuoden iässä sen jäätyä ilman kotia. Tyttö on sosiaalinen ja rakastaa loikoilua sen vesialtaassa.

Eden 

IMG_6807.jpg

Viimeisenä muttei vähäisimpänä on meidän kuopuksemme, kuningasboavauva (Boa Constrictor) Iiris. Iiris on ostettu puolivuotiaana omalle rakkaalleni joululahjaksi (tottakai oli myös oma lehmä ojassa). Hän on vielä kovin pieni, mutta tulee olemaan katraamme isoin käärme. Nyt Iiriksellä on ikää noin vuosi. Iiris on eksoottisempaa väriä (Poss.super hypo jungle, het. kahl albino).

Iiris

IMG-20160808-WA0011.jpg

Siinäpä meidän käärmyset pähkinänkuoressa. Uusia kuvia tulossa pian.