On kulunut viikko siitä, kun Myrskyn haavan paise saneerattiin ja haava ommeltiin uudelleen kiinni. Haava on näyttänyt koko viikon ajan paljon paremmalle. Haavaa on huuhdeltu kerran päivässä betadinella ja vedellä. Tänään kävimme Gislen luona Linnunmäessä saamassa toisen annoksen antibioottia (Oxytetrasykliini) ja Myrsky vaikutti jo paljon virkeämmälle. Gislekin oli haavan kuntoon erittäin tyytyväinen, joka oli tietenkin helpotus meille. Antibioottia ei tarvitse jatkaa, mutta tilanteen muuttuessa voisimme tarvittaessa varata ajan vielä kolmatta pistosta varten.

Myrsky saamassa viimeisen antibiootti-injektion

20170519_194123.jpg

Myrskyn haavaa edelleen tarkkaillaan ja ompeleet poistetaan viiden viikon kuluttua. Myrsky saa nyt pientä 15g hiirtä viikon kuluttua. Gislen mukaan ruoan sulattaminen vie energiaa haavan paranemiselta, joten kannattaa ruokkia pienemmällä, nopeammin sulavalla saaliilla käärmepotilastamme. Pitkä 4kk paasto kiiman aikaan ei eläinlääkärimme mukaan haittaa. Haavan hoito jatkuu edelleen betadine-vesi yhdistelmällä. Vaikka toimenpide on helppo, eikä siinä ole kokeneemmalle harrastajalle varmastikaan mitään uutta, päätin kuvata videon päivittäisestä haavan huuhtelusta, jos siitä olisi vaikka hyötyä, jollekulle toiselle. 

http://youtu.be/ughATjhw880?list=PLtWss2hW0HzmLtQ2egcEjebNHb4Do-GbX

Mutta mitä kuuluu Syksylle, meidän viime kesänä huostaanotetulle rescue-käärmeellemme? Syksy tuli meille tosiaan eläinklinikka Linnunmäen kautta sen vanhan omistajan äkisti menehdyttyä. Käärme oli aliravittu, kuiva ja se ei jaksanut liikuttaa häntäänsä. Nyt poika on saanut tarvitsemansa 150-200g painoa takaisin ja on hyvin voimissaan. Hännällä se nappaa tukevasti aina käsiteltäessä. Emme tienneet Syksyn ikää tai sukupuolta, joten otimme Syksyn mukaan Myrskyn lääkärikkäynnille. 

Syksy tutkittiin tarkkaan ja todettiin kaikin puolin terveeksi

20170519_194709.jpg

Gisle myös sondasi Syksyn ja se oli kuin olikin poika, niin kuin olimme hännän pituudensta päätelleet.

20170519_194618.jpg

Sondi oli jopa 15 suomun pituudelta kloaakista häntään. Naarailla sondattava pituus on huomattavasti lyhyempi.

20170519_194628.jpg

Syksyn iäksi Gisle arveli ainakin 10-12 vuotta. Nyt on käärmy todettu pojuksi ja ikäkin on noin suunilleen tiedossa. Tärkeintä oli kuitenkin, että kummatkin pojumme voivat hyvin. Myrskyn voinnissa voi tulla vielä muutoksia, mutta eläinlääkärimme optimistisuus haavan paranemiseen helpotti mieltämme kummasti. Myrskyn viettää vielä päivänsä sairaalaboksissa tikkien poistoon asti.

Tässä vaiheessa haluaisin kiittää kaikkia blogin seuraajia tuestanne ja kannustavista kommenteistanne facebookissa. Kaikkien teidän antamanne myötätunto ja kannustaminen on ollut todella voimaannuttavaa ja tuntunut sanoinkuvaamattoman hienolle, varsinkin kun tukea on tullut lähes tuntemattomilta ihmisiltä. Vaikka itsesyytös olikin aluksi kova, kun kaikki oli lähtöisin minun asentamastani koukusta terraarioon, teidän ystävälliset ja ymmärtäväiset sananne helpottivat oloani kovasti. Kiitos kuuluu myös kaikille muille tarinan kuulleille, varsinkin ihanalle avovaimolleni, joka on tukenut minua alusta loppuun.