Elokuussa meille tuli Eläinklikka Linnunmäen kautta pelastuskäärme Syksy. Syksy on Viljakäärme, jonka entinen omistaja löysi sen Helsingistä roskiksesta. Syksyn iästä ei ole sen tarkempaa tietoa, kuin että sen arvellaan olleen edellisellä omistajallaan 6-7 vuotta ennen omistajan äkillistä kuolemaa. Syksy tuli meille hieman kuivuneen ja aliravitun oloisena. Koska meillä ei ollut sen sukupuolesta tietoa, kaveri sai nimen Syksy. Olihan Elokuu jo kovassa vauhdissa. Arvelemme sen olevan koiras sen pitkän hännän perusteella. 

Syksy vietti ensimmäiset kolme kuukautta meillä karanteenissa ennen kuin se siirrettiin Edenin vanhaan kotiin torniterraarion pohjakerrokseen. Karanteenin aikana ruokimme Syksyä aavistuksen useammin kuin aikiusta viljakäärmettä ruokitaan. Karanteenin Syksy vietti isossa smart-store-laatikossa, jonne se sopeutui yllättävän hyvin kokoisekseen käärmeeksi. Ruoka maittoi hyvin ja kaveri on oikein helppo ja stressitön käsitellä. 

Painoa Syksyllä oli tullessa 570g joka on oletettuun ikään (9-10v) nähden aika vähän, sillä 6v viljistyttömme Elli painoi Elokuussa 598g. Nyt Syksy voi hyvin ja oli saanut melkein 100g painoa lisää kahden kuukauden ajalta. Karanteenin aikana Syksy loi nahkansa ongelmitta. Tauteja, loisia tai tulehduksia Syksyllä ei karanteenin aikana ilmennyt.

Syksy rakastui Chipsi-Snake puruun. Se kaivautui sinne välittömästi niin kuin Myyrä (ja Elli). 

P9210885.jpg

Talouspaperirullat olivat myös kovasti hoikan viljakäärmeen mieleen, jonne se ahtautui parhaimmillaan kolmin kerroin!

PA150899.jpg

Vihdoinkin karanteeni ohi ja terveen paperit saanut Syksy uuteen lämpimään omaan kotiin, missä sillä on tilaa möyriä, kiipeillä ja lämmitellä!

IMG_7079.jpg

Elämän kokemusta kerännyt vanha herra Syksy ei paljoa piileskele. Sen suosikki paikka on piilopaikan vieressä täysin esillä viileässä päässä.

IMG_7082.jpg

Sitten nautitaan ruoasta! Kuvassa tavallista pienempi hiiri, jota syötettiin pois viljiksille pari kappaletta kerralla Iiriksen vauvavarastosta.

IMG_7164.jpg

Näyttää siltä, että selvisimme säikähdyksellä kuivuneen ja laihtuneen käärmeemme kanssa. Onneksi kaikki vaikuttaa olevan kunnossa. Syksy syö, kakkaa ja vaikuttaa iloiselta. Se on kaikki mitä toivoa voi uudelta perheenjäseneltä. Varaamme Syksylle vielä tarkastuskäynnin Eläinklinikka Linnunmäestä varmuuden vuoksi, jotta meille sen luovuttaneet eläinlääkärit näkevät sen olevan kunnossa ja voivan hyvin.