Kun kudos on tulehtunut, voi taudinaiheuttaja, useimmiten bakteeri, vallata sen ja sen alaiset muut kudokset. Tuloksena voi olla fisteli, eli epänormaali tie kahden eri elimen tai elintilan välillä, tai abscessi eli paise. Olemme hoitaneet toipilaan Myrskymme haavaa päivittäin Betadine+vesi-huuhteella. 12.5.17 huomasin aamulla haavassa jotakin epänormaalia. Vanhojen haavanreunojen kohdalla oli edelleen kookas rupi, mutta sen takana näkyi puhdistettaessa kaksi pientä kanavaa, jotka olivat todennäköisesti vanhoista ompeleista. Kanavissa näkyi pieni kirkas eritys. Ihmisellä kyseinen ilmiö toisi minulle mieleen ihonalaisen paiseen, joten varasin heti illaksi eläinlääkäriajan.

Linnunmäkeen päästyämme Gisle otti vastaan. Haavan sisällä osa kudoksista oli mennyt nekroosiin ja epäilemäni paiseontelo oli kehittynyt. Gisle poisti paikallispuudutuksessa (Lidocain) kaiken kuolleen kudoksen, sekä paiseontelon sisällön, joka oli kiinteää valkoista bakteerimassaa.

Revisio, eli haavan uudelleen aukaisu

20170512_175207.jpg

20170512_175204.jpg

Lopuksi Gisle ompeli haavan umpeen kolmella horisontaalisella patjaompeleella eli madrassilla. Myrsky sai myös pitkävaikutteisen antibiootti-injektion (Oxytetrasykliini), joka uusitaan viikon päästä kontrollissa. Juuri kun Myrsky oli alkanut syömään, eläinlääkärin suosituksen mukaan se pidetään paastossa kaksi viikkoa. Haavaa hoidetaan edelleen kerran päivässä vedellä ja betadinella.

20170512_180638.jpg

20170512_181017.jpg

Myrskyn mahdollisuudet vastustaa toista infektiota ovat eläinlääkärin mukaan nyt 50/50. Pidämme peukkuja että poika toipuu. Suuri kiitos jälleen Gislelle ja Linnunmäen henkilökunnalle.