Myrskyn leikkauksesta ja tikkien poistosta alkaa olla jo parisen viikkoa. Poika on edelleen sairaalaboksissaan, jonka pohja on lämmitetty lämpökaapelilla ympäri vuorokauden. Myrsky on alkanut vihdoinkin syömään lähes 4kk paaston jälkeen. Se on saanut pari normaalia pienempää hiirtä nähdäksemme miten sen ruoansulatus alkaa toimimaan ja ettei poju oksenna. Pian se saa jo normaalikokoista hiirtä.

20170426_210545.jpg

Myrsky on luonut kerran nahan sen ollessa toipilas. Nahkaa luonnollisesti tarttui haavakohtaan, joten jouduin sen irroittamaan hellävaraisesti käsin. Myrskyn haavassa on iso rupi ja yhdestä tikin vanhasta aukosta on tullut hieman kirkasta eritystä. Haava ei haise ja vaikuttaa muuten siistille. Sitä on huuhdeltu haalealla jodivedellä (Betadine+hanavesi) parin päivän välein 20ml ruiskulla (kerralla yhteensä 100ml) ja huuhtelun jälkeen haava on kuivattu ja siihen on laitettu kevyt kerros antimikrobista eläimien haavanhoitoon tarkoitettua hunajaa (Vetramil). Haava on edelleen selkeästi kivulias, sillä poju sihahtelee aina kun haavaa hoidetaan.

20170511_131418.jpg

Matelijoiden vauriot paranevat hitaammin kuin nisäkkäiden, joten maltti on valttia. Haavan kuntoa seurataan edelleen tarkasti ennen kuin poju pääsee takaisin omaan asumukseensa. Lämpö ja ruoka hoitavat toivottavasti loput.