Vaikka käärmeiden ja muiden matelijoiden omistaminen alkaa olla aika yleistä Suomessa ja muualla maailmassa, joillekin se on vielä erikoinen asia. Meitä potkaisi onni, kun tuttavani oli vinkannut paikallisen tulevan messutapahtuman lehden toimittajalle otuksistamme. Lehteen tulee juttu asumisesta eläinten kanssa ja meidän käärmylämme valittiin edustamaan asumista käärmeiden kanssa. Messutapahtuman nimi on "Raksa Porvoo 2019" ja se järjestetään 30.-31.3 Uusimaa Areenalla Porvoossa.

Sattui käymään niin hassusti, että neljä seitsemästä käärmeestämme odotti nahanluontia kuvauspäivänä. Onneksi kelpo kuvia kuitenkin saatiin lehteen, kun sekä toimittaja Tuula, että kuvaaja Srba kävivät meillä tekemässä juttua otuksista. Kysymykset koskivat lähinnä asumista, eli mitä tulee ottaa huomioon, kun hankkii käärmeen asuinkaveriksi ja mitä sen omistaminen vaatii asunnolta sekä perheenjäseniltä. Kyseistä lehteä saa muun muassa paikan päältä messuilta.

20190220_113444.jpg

Pelottomat valokuvaaja ja messujen yhteyshenkilö Srba Lukic (vas.) ja toimittaja Tuula Lukic (oik.) kuningaspyton tyttö Pumpkinin kanssa.

Raksa Porvoo 2019 tapahtumassa on myös paneelikeskustelu koskien asumista eläinten kanssa, johon minulla on suuri kunnia osallistua todennäköisesti yhtenä paneelin jäsenenä kommentoimaan kysymyksiä koskien asumista käärmeiden kanssa. Eli kaikki asumisesta, remontoinnista, sisustamisesta ja eläimistä kiinnostuneet mukaan! Tavataan messuilla!