Osa seuraajistani instagramissa (snakesyear) onkin jo nähnyt kuvia ihastuttavasta pienestä kuningasboastamme Viimasta. Kirjoitan jutun auki tänne vasta nyt, kun Viiman 6kk kestänyt karanteeni on ongelmitta ohi. Useimmalle käärme- ja matelijalajille 3kk karanteeni on riittävä, mutta luettuani herpetologi Philippe De Vosjolin kirjan "The Boa Constrictor Manual" -jota suosittelen jokaiselle kokeneellekin kuningasboan omistajalle- päädyin kuuden kuukauden karanteeniin. De Vosjoli kirjoittaa opuksessaan 6kk karanteenin olevan hyödyllinen erityisesti boille, jotka voivat kantaa lajilleen tyypillistä virustautia IBD:tä eli Inclusion Body Disease:a. Tauti on tappava, hidas kamppailu kuolemaa vastaan. Käärme voi kantaa sairautta vuosia ilman näkyviä oireita ennen kun varsinainen tauti edes puhkeaa, mutta kolmella lisäkuukaudella karanteenijaksoa saadaan hieman lisää tarkkailuaikaa ja pienennetään todennäköisyyttä. Karanteeni on hyödyllinen nimenomaan kotitalouksiin, joissa on jo boia ja pytoneita, sillä nämä lajit ovat alttiita saamaan tartunnan.

Pikkuinen Viima on syntynyt Huhtikuussa 2018. Hän kotiutui meille kesäkuun loppupuolella. Viiman tuli meille rescuena, joten sen sukupuoli on vielä selvittämättä eikä sillä ole papereita. Viima on todella vaalea, lähes hopean vivahteinen kuningasboa, mutta silti "normal" -värinen. Viimalla on kuningasboalle ominainen kova ruokahalu, mutta on oikein herttainen pikkukaveri käsitellä. Nahanluonti on ollut ongelmatonta. Tähän mennessä Viima on syönyt 10kpl Fuzzy-hiirtä ja sen jälkeen 10kpl Hopperia. seuraavaksi Viima siirtyy pieniin rotanpoikiin. Kuningasboan poikasilla ruokailuväli on hyvä pitää jopa 5-7vrk pituisena, toisin kuin useimmilla lajeilla, joilla poikasajan väli voi olla vain 4-5vrk. Tämä johtuu lajin suhteellisen hitaasta aineenvaihdunnasta.

20180704_135910.jpg

Viima ruokailemassa karanteenilaatikossaan yöpöydälläni Kesäkuussa (makuuhuoneemme on pimeä, kuva on todella hämärä).

20180713_210211.jpg

Pikkuinen Viima meille tullessa.

20181209_130019.jpg

Viima siirtyy vihdoinkin "isojen käärmeiden huoneeseen" 6kk karanteenin jälkeen. Käärme on edelleen terve.

20181204_113626.jpg

Kaunis kuningasboa-vauva Viima kasvanut kesästä hurjasti!

Kovien työkiireideni takia en ole kerennyt päivittämään blogiani niin usien kuin haluaisin, mutta edelleen pyrin kirjoittamaan uusia julkaisuja. Kiitän kaikkia seuraajiani kommenteista joita olen saanut, todella mukavaa kuulla että blogistani on ollut joillekin iloa ja hyötyä. Minä ja käärmylämme (Elli, Myrsky, Syksy, Iiris, Eden, Pumpkin ja Viima) toivotamme kaikille hyvää ja rauhallista Joulua!

Viiman ja muiden käärmeidemme kuvia voi käydä myös ihailemassa Instagramista nikillä "snakesyear"